Älmhult påkopplade

Nu kopplas Älmhults lärare H-Gy på!
Under veckan kommer såväl elev- som lärarinlogg vara påkopplade. Tack Stefan Jönsson för gott engagemang! Denna information har gått ut till berörda lärare.

”Genom en länslicens som AV-Media Kronoberg tecknat får Älmhults skolelever från årskurs 7 och uppåt under ett år tillgång till det digitala läromedlet www.studi.se.  I animerade filmer som baseras på kunskapskraven för årskurs 9 i grundskolans läroplan får eleverna genomgångar av de olika kursmomenten i 10 ämnen. Filmerna kan till exempel användas för att eleverna skall skaffa sig förförståelse inför en lektion, som gemensam inledning av ett avsnitt eller som repetition efter genomgång.
En viktig funktion i läromedlet är möjligheten att välja språk för tal och textremsa – svenska, engelska, arabiska, dari, somaliska eller tigrinska. Genom att kombinera t ex arabiskt tal med svensk text får nyanlända elever språkträning samtidigt som de skaffar sig ämneskunskaper.  För närvarande är detta möjligt i ämnena matematik och fysik. Biolog, kemi och svenska står på tur för översättning.
Läromedlet tas fram inom ramen för ett språkprojekt med stöd av Verket för innovationssystem (Vinnova) och forskarinsatser från Stockholms universitet. Det byggs successivt ut med filmer och språk för olika kursmoment och beräknas täcka in alla delar av de 10 ämnena under läsåret 2016- 2017.
I dagarna får eleverna inloggningsuppgifter och kan därmed använda läromedlet via dator, surfplatta eller mobil, såväl i skolan som hemma! Påminn gärna din tonåring om de möjligheter studi.se ger!
Följ utvecklingen på bloggen http://skolaforalla.vibloggar.nu

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *