Bikupan i Lessebo arbetar med studi.se

AV-Media och Olof Björkmarker (S), ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Region Kronoberg besökte Bikupan i Lessebo för att se hur arbetet med studi.se fungerar.

– Det är spännande att se hur studi.se används som ett individuellt verktyg samtidigt som det kan skapa gemensam ram för en hel grupp, säger Olof Björkmarker. Det sker ett gott arbete i länets skolor och arbetet på Bikupan är ett positivt exempel.

Veronica Wilhelmsen, pedagog på skolan, undervisar elever som är nyanlända. Veronica ser många fördelar med studi. Hon tycker att det är bra att eleverna kan välja både vilket språk de vill lyssna på och vilket språk de vill ha på undertexterna. Veronica tycker att filmerna på 5 minuter gör att eleverna inte hinner tröttna. Efter varje film får eleverna en quiz, vilket Veronica ser motiverar dem. Det blir tydligt både för elever och läraren att de har lärt sig mycket. Sidan är enkel att använda och hennes elever fastnade direkt. Veronica tycker att studi är bra att använda både före, under och efter lektionen. Sidan ger bra repetition! En annan fördel med sidan är att man kan ändra hastigheten på det inlästa.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Drns-g4-mAI&w=560&h=315]

Veronica vill att fler lärare ska komma igång med studi.se. I sin roll som förstelärare inom IKT kommer hon att arbeta för att fler lärare på skolan kör igång med studi.se.

Vi frågade även eleverna vad de tycker om sidan. Eleverna tycker att det är bra att lyssna och titta på film på sidan. Då lär de sig många nya svenska ord. Men det finns önskemål om fler språk som sidan saknar, t ex kurdiska.

img_2408-1 img_2413-1 img_2395 img_2390

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *