Introduktion Uppvidinge, Lessebo samt studiehandledning online.

Hej,

Vi har nu haft förmånen att möta era pedagoger i kommunerna för att presentera det språkprojekt som kommunerna numera är med i under 3 år framöver.

Ni har under projektet tillgång till allt material och alla funktioner som finns på studi.se och får även ta del av alla de nya tillägg som görs i utvecklingprojektet. Tyck gärna till om funktioner och användningsområden.

Vi hoppas att detta kan ge en ny form av auditivt och visuellt lärande för era elever och vara dem till gagn i sin skolgång.

I projektet finns alla nya filmer som görs, utöver svenska, tillgängliga i språken engelska, arabiska, tigrinja, somaliska samt dari. Delar av filmerna kommer även att finnas på teckenspråk.

Först ut i översättningarna är Ma och No-ämnena, därefter följer SO, svenska och engelska.

Era elever i år 7-9 har fått sina inloggningar och kan sätta igång från och med idag. Likaså kan alla pedagoger kopplade till 7-9 använda sina konton. Projicera filmerna, ge dem som läxa eller uppmuntra eleverna att själva söka runt efter det som de är intresserade av.

Studiehandledare har också konton och det är här vi hoppas att de översättningar som görs kan komma till stor nytta. Hitta länken mellan klassrum och studiehandledare.

Informera även gärna vårdnadshavare om att de kan använda verktyget hemma. Det följer en informationstext i ett annat inlägg som dyker upp här inom kort.

  • Flippa klassrummet på olika språk
  • Ge eleverna en equal start på en lektion
  • Använd quizet som en exitticket
  • Låt eleverna i repetativt syfte göra filmen efter eller under en lektion
  • Använd som ett komplement till det ni arbetar med
  • Låt elever repetera sådant som ni redan har gått igenom

Hör av er om det är några funderingar till fredrik@studi.se eller support@studi.se

 

Mvh

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *