Resultat från undersökningar av Språkprojektet och Studi

Onsdag den 31 maj var det dags för styrgruppsmöte för Språkprojektet.

På Saltmätargatan 19 kunde styrgruppen som består av ett antal verksamhetschefer och skolledare ta del av resultaten av Språkprojektet. Det fastslogs direkt att tiden är för kort för att dra några säkerställda slutsatser kring nyttan av Studi som hjälpmedel för såväl nyanlända som svenska elever. Tendensen är dock skönjbar och visar att användningen av Studi ger bättre betyg. Carl Hamilton, som leder forskningsdelen är positiv till utfallet vid nästa avstämning.

Samma uppfattning hade Ungdomsbarometerns vd Ulrik Simonsson. Den undersökning de genomfört med avseende på bruket av Studi.se visade att flickor använder verktyget dubbelt så mycket och dubbelt så länge som pojkar. Detta är en fråga att fundera över.

Ytterligare en undersökning redovisades. Den var utförd av Studi själva, på uppdrag av Stockholms stad. Det handlade om hur nöjda Studi-användande lärare var  i en jämförelse med andra lärverktyg. Undersökningen släpptes till alla 3500 lärare som har konto på Studi.se .

Resultatet var mycket positivt för Studis del. Programmet rankades högst av alla verktyg som fanns med i översättningen.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *