Rapport Användning av Studi.se

Rapport – Ett års länslicens med Studi.se

Inför höstterminen 2016 köptes en ettårig länslicens avseende www.studi.se , en Rapport studi 20170608 -2webbplats som innehåller närmare 1000 utbildningsfilmer i alla ämnen varav ungefär hälften kan användas på sex olika språk.
Tidigare under 2016 användes Studi.se av Uppvidinge och Lessebo kommun med gott resultat.
Studi.se kommer fram till och med augusti 2017 vara tillgängligt för alla elever i länet, från högstadiet till gymnasiet, SFI och språkintroduktion. Därefter är det upp till varje kommun att teckna avtal om fortsättning.
Uppvidinge och Lessebo kommun fortsätter sitt arbete med Studi.se och deltar i Vinnovaprojektet ”Skola för alla, från första dagen”, under forskningsledning av Kamilla György Ullholm, kamilla.gyorgy.ullholm@isd.su.se. Deltagandet är finansierat med medel från Regional utveckling 2015.

Under sommarledigheten färdigställdes möjligheten för kommunerna att ansluta lärare och elever till Studi.se. Trots goda förberedelser drog det upp på tiden för en del kommuner. Alla kommuner erbjöds utbildning men även där hade vi problem med att få in förslag på tider. Det innebar att licenstiden tickade på utan att lärare och elever kunde nyttja licensen fullt ut från avtalstidens start. Ljungby, Älmhult, Tingsryd var igång i september, Markaryd, Alvesta i november och slutligen Växjö  den 11januari 2017.

Introduktionstillfällen

Alla kommuner erbjöds introduktion och utbildning på plats. Alla kommuner tog inte erbjudandet utan valde en egen väg. Stora skillnader fanns i hur skolorna deltog i introduktionen. På Dackeskolan var uppslutningen mangrann. På Wasaskolan i samma kommun var endast ett fåtal lärare på plats vid introduktion. Till stor del var detta en ledningsfråga. En farhåga om framtida kostnader för Studi.se kunde också höras i skolledarspåret.

Support och uppföljning

Efter introduktionen har användningen av Studi varit mycket god över lag. Lessebo kommun har den högsta användningen av alla 30 kommuner i Sverige som förnärvarande använder tjänsten. Alvesta kommun har förnärvarande den tredje högsta användningen i Sverige. Växjö kommun som kom in sist i användning har visat på hög användning från start. Uppvidinge kommun visar en splittrad bild av användningen, Åsedaskolans elever har en god användning men Älghultsskolan visar på låg användning trots flera inspirationsbesök. Lärarna däremot visar på en god användning överlag. Alla kommuners användning redovisas senare i rapporten.

Två elevundersökningar med frågan ”Hjälper Studi.se dig med skolarbetet?” har genomförts.

Läs på: Rapport studi 20170608 -2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *