Pressmeddelande

Skolorna i Lessebo använder digital tjänst mest i Sverige

Inför höstterminen 2016 köpte Region Kronoberg en ettårig länslicens till www.studi.se, en webbplats som innehåller närmare 1000 utbildningsfilmer i alla kärnämnen varav ungefär hälften kan användas på sex olika språk. I dag har hela regionen en god användning och både elever och lärare är nöjda med tjänsten. Det visar en rapport från Region Kronoberg.

Lessebo kommun har den högsta användningen av alla 30 kommuner i Sverige som använder tjänsten, över 60 % av eleverna använder tjänsten.

-Att erbjuda alla elever på högstadiet och gymnasiet en möjlighet till kunskap, oavsett språk, är en målsättning som vi i Lessebo kunnat realisera med hjälp av digitala verktyg som Studi.se. Nu vill vi även erbjuda mellanstadieeleverna denna möjlighet, säger Linda Vingren, utbildningschef i Lessebo kommun.

Även Alvesta kommun använder Studi mycket och har för förnärvarande den tredje högsta användningen i Sverige, över 40 %. Även Växjö kommun har visat på hög användning från start.

63 % av de elever som använt Studi i Kronoberg tycker att de har god eller mycket god användning av webbsidan.
Läs den regionala rapporten, länk – ska finnas på http://skolaforalla.vibloggar.nu/

En undersökning från Ungdomsbarometern tyder på att elever som använder Studi når bättre måluppfyllelse. Undersökningen visar även att flickor använder Studi dubbelt så ofta och dubbelt så länge som pojkar.
Se en sammanfattning av undersökningen

Bakgrund

Studi.se är tillgängligt för alla elever i länet, från högstadiet till gymnasiet, SFI och språkintroduktion till den 31/8-17. Därefter är det upp till varje kommun att teckna avtal om fortsättning. Tidigare under 2016 användes Studi.se av Uppvidinge och Lessebo kommun med gott resultat. De fortsätter sitt arbete med Studi.se och deltar i Vinnovaprojektet ”Skola för alla, från första dagen”. Deltagandet är finansierat med regionala utvecklingsmedel.

Arbetet med Studi.se i regionen kan följas på: http://skolaforalla.vibloggar.nu/

 

Kontakt

Åke Sjöberg
Linda Vingren

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *